Tajni sastanci Krasniqi-Kurti

Prijedlog o rušenju Vlade Hashima Thaçija i dalje ostaje prioritet u agendi Pokreta "Samoopredjeljenje". Čelnik Samoopredjeljenja Albin Kurti nije prestao sa aktivnostima u tom pogledu. Nakon susreta s čelnikom LDK Isa Mustafom, on se sastao i s čelnikom AAK Ramushom Haradinajem. No, niko mu nije dao potporu za realizaciju njegovih ciljeva.

Kurti je svoje snage usmjerio na podršku predsjednika Skupštine Jakupa Krasniqija, koja u posljednje vrijeme otvoreno igra ulogu opozicije. Prvenstveno ovi stavovi Krasniqija, prema Kurtiju, su ga natjerali da svoje aktivnosti koordinira s bivšim sekretarom PDK, piše list "Tribuna", prenosi portal "Indeksonline".

"Predsjednik Parlamenta je igrao ulogu opozicije unutar vladajuće koalicije, što je ustvari i značilo da je stao u rang opozicije, a nekada i više nego sama opozicija", rekao je Kurti.

Nadalje, Krasniqi, prema njegovim riječima, ima prilike ali i odgovoronost da pridonese zaustavljanju negativnih procesa. On je ocjenio da je Krasniqi idalna ličnost koja može dati svoj doprinos u ovom pravcu, pošto, prema njemu, njegova prošlost je čista za razliku od nekih njegovih partijskih drugova.