Škola fudbala

Škola fudbala Galatasaray na Kosovu traži nove nade koje će poslati na Akademiju fudbala Galatasaraya u Istanbulu.

Škola fudbala "Galatasaray Kosova" u Prištini, otvorena u saradnji škole fudbala "Beselidhya" na Kosovu i Fudbalske akademije koja se nalazi u sklopu turskog kluba Galatasaray, pružit će priliku mladim nadama da karijeru nastave u Turskoj, javlja dopisnik agencije Anadolija.
Licencirani treneri će obučavati mlade nade, te će samo najuspješniji među njima imati priliku da sarađuju sa "lavovima budućnosti".
Direktor škole fudbala "Galatasaray Kosova" u Prištini Driton Bayrami za agenciju Anadolija izjavio je da je prijateljstvo između Turske i Kosova unaprijeđeno na polju sporta, otvaranjem ove škole fudbala.
On je dodao da će stručni treneri jedno vrijeme raditi sa mladim nadama na Kosovu, ocijeniti njihov rad, te najuspješnijim pružiti priliku da učestvuju na testiranju koju će biti organizovano u klubu Galatasaray u Istanbulu.
Prvo testiranje kandidata u fudbalskoj školi na Kosovu, koja je otvorena prošle sedmice, planirano je danas i sutra, ali je zbog loših vremenskih uslova, otkazano danas.
Prvom testiranju će prisustvovati 150 kosovskih kandidata, a 15 će imati priliku da učestvuje na testiranju koje će biti obavljeno u Istanbulu.