Odloženi svi porođaji do ponedjeljka

Desetine trudnih žena čekaju da uđu u salama Ginekološke klinike. No, rukovodstvo Kliničko bolničkog centra priritet daje krečenju, a da u međuvremenu nisu našli privremeno rješenje. Direktor Njazi Gashi je kazao da su sve operacije prekinute do ponedjeljka, sem hitnih slučajeva. Do tada, ženama ostaje samo da trpe bolove.

Krečenje sala za porođaje je prekinulo sve operacije na Ginekološkoj klinici. Tako je odlučeno od strane izvršnog direktora Kliničko bolničkog centra. Sve je to učinjeno zbog renoviranja sala za porođaje. Samo je jedna soba ostavljena kao rezervna i to samo za hitne ili teške slučajeve. Ovaj prekid je za list "Express" potvrdio sam direktor Kliničkog bolničkog centra, Njazi Gashi.

On je rekao da do ponedjeljka neće biti operacije. "S izuzetkom hitnih slučajeva ili nekog težeg slučaja", rekao je Gashi za "Express".

Prema njegovim riječima, renoviranje sala za porođaje se definitivno mora obaviti, tako da je jedino rješenje da narednih dana se to uradi. "U ponedjeljak će sale biti puštene zasigurno u rad", kazao je Gashi.

Uprkos toj odluci, Ginekološka klinika je prepuna pacijentkinja koje čekaju da se porode- Izvor unutar klinike je rekao da samo u četvrtak na ovoj klinici je bilo najmanje 80 žena koje čekaju na porođaj.

Kada se uzme u obzir da je do ponedjeljka ostalo još tri dana onda ta brojka izgleda veoma mnogo. No, ima pacijentkinja koje leže u bolnici još od srijede. Jedna od njih, Sh. B. je izjavila za "Express" da su joj ljekari rekli da do ponedjeljka nema operacija.

"Ne znam zašto, ali tako su mi rekli," rekla je ova pacijentkninja. Istu brigu imaju i druge pacijentkninje. One koje su udaljenije od bolnice prisiljene su ostati u bolnici, a one koje žive u obližnim opštinama otpustene kod kuće.

"Bolje da idem kući, tamo je barem čisto", rekla je jedna od pacijentkinja koja niže željela da kaže svoje ime. I članovi porodice koji su došli dobiti bilo kakve informacije u vezi sa onima koji leže u Kliničko bolničkom centru su zaprepašteni kad čuju takve vijesti.