Skandali ne prestaju

Skandali u Ministarstvu Bajrama Rexhepija nisu prestali. Ovaj vladin resor, inače poznat kao ministarstvo u kojem su se dogodile brojne korupcijske afere, nastavlja sa kršenjem zakona tako što "udomljuje jarane" i poslušne ljude bez ikakve pravne osnove.

Nakon skandala sa biometrijskim pasošima i "isparavanjem" 1.4 miliona eura, osim afera sa tablicama, Ministarstvo na čijem je čelu Bajram Rexhepi je ušlo u još jedan skandal koji ima veze sa kršenjem zakona za civilne službenike, piše list "Zëri".

Najnoviji slučaj i najskandalozniji je kako je asistentkinja ministra, Merita Vidishiqi, izabrana za šeficu Divizije civilne registracije u Departamentu za civilnu registraciju.

Međutim, ovdje se ne završava.

Na kraju oslukom ministra Reda, Rexhepija 23.11.2012. godine Abedin Mehmeti je imenovan za vršioca dužnosti glavnog šefa Agencije za civilnu registraciju.

"Ovim imenovanjem ministar je prekršio Zakon za civilne službenike, Zakon br. 03/L-149 člana 26 tačka 4. Abedin Mehmeti je bio šef Divizije  AFIIS-a u Departamentu za proizvodnju dokumenata u Agenciji za civilnu registraciju, a njegov koeficijent je bio 9, a sada mu je koeficijent 19, što znači da je 'preskočio' 10 koeficijenata koje predstavlja vanredno kršenje zakona od strane ministra", rekao je izvor lista "Zëri" unutar ministarstva, pod uslovom da ostane anoniman.