Kada nekome padne sjekira u med...

Osim mjesečne plate koja iznosi oko 1500 eura, brojnim beneficijama koje uživaju poslanici SKupštine Kosova za službena putovanja, vozila, i šta ne još već oni su plaćeni ništa manje nego 25 hiljada eura u toku godine. Osnovna plata jednog poslanika Skupštine Kosova ne računajući rad po komisijama iznosi 1.488 eura, a prosječna mjesečna plata na Kosovu je 250 eura.

Luksuz koji uživaju kosovski parlamentarci, u najsiromašnijoj državi u Evropi nemaju ni njihove kolege iz Velike Britanije, koji je dobijaju ni duplo od prosječne plate u toj zemlji, ali ni oni iz zemalja regiona (Makedonija, Albanija), koji su plaćeni negdje trostuko više od prosječne plate u tim državama.
Iako postoje mnogi od njih koji se ne sjećaju kada su otvorili usta za govornicom Skupštine Kosova, oni su opet plaćeni osam puta više u odnosu na prosječnu platu na Kosovu. Osim osnovne plate, rada u komisijama, telefonskim dopunama sa po 30 eura mjesečno, svaki poslanik dobija dodatnih 5 eura za svaki dan rada, ali i naknadu za putne troškove.
Ako jedan poslanik putuje više od 30 kilometara kako bi stigao do Skupštine, on dobija 10 eura, a onaj sa 60 kilometara dobija 20 eura, dok oni koji prelaze 60 kilometara dobijaju 30 eura. 
S druge strane, i predsjednik Skupštine Kosova dobija 2 hiljade i 325 eura mjesečnu platu, i po 500 eura kompenzacije za vođenje sjednice, plus još po 5 eura dodatka za svaki radni dan, dok se zamjenici plaćaju po dvije hiljade, plus 400 eura dodatka, piše list “Zëri”.
Čak i sami poslanici priznaju da većina njih “nisu zaslužili” te plate koje dobijaju.