U povodu deset godina hapšenja Vojislava Šešelja

Na desetine automobila pristalica Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj, uznemiravali su nesrpsko stanovništvo na sjeveru Mitrovice. Oni su defileom automobilima u subotu prijepodne vozili u naseljima nastanjenim mješovitim stanovništvom, ali i u drugim dijelovima grada.

Oni su izazivali građane četničkim pjesmama i sirenama iz njihovih automobila, a nosili su stranačku zastavu, četničke simbole, kao i slike njihovog vođe, prenosi izvor lista "Kosovapress" sa sjevera.

Na sjeveru Mitrovice se skoro na svakom koraku vide plakati sa dotografijama ovog zločinca.

"Deset godina tiranije u Hagu i propadanja Srbije", piše na ovim plakatama na ćirilici, pozivajući  Srbe sa sjevera da uzmu učešće na sutrašnjim protestima koji će biti održani u Beograd na desetu godišnjicu hapšenja Vojislava Šešelja.

Neki albanski stanovnici u naselju "Tri solitera" su rekli da list da su uznemireni paradom četnika u njihovim naseljima, tražeći povećanje sigurnosnih organa u tom području.

S druge strane, direktor za zaštitu i spašavanje u Mitrovici, Behxhet Bala, rekao je za "Kosovapress" da uprkos prisutnosti dodanih sigurnosnih struktura na sjeveru grada, posebice u djelovima sa većinskim albanskim stanovništvom, i te strukture moraju biti pažljive kako bi spriječile eventualne incidente. On je pohvalio odnos ljudi na sjeveru koji se prikazuju visok nivo odgovornosti.