Opština Prizren duži oko milion eura

Čak i u 2012. godini opština Prizren nije uspjela da očisti nagomilane dugove, čiji iznos dostiže cifru od milion eura.

Predstavnici nevladine organizacije "Ec ma ndryshe", koji inače prate rad opštinske izvršne i zakonodavne vlasti, izrazili su svoju zabrinutost ovim fenomenom. Opozicione partije od predsjednika trače sprovođenje zakona i propisa o radu.

Prema riječima Elmedine Baxhaku, koja vrši praćenje rada, opština Prizren, na temelju načinjene analize, i dalje nastavlja rad sa velikim iznosima neplaćenih računa.

"Član 15 Godišnjeg financijskog izvještaja za 2012 otkriva obaveze opštine Prizren. U zapisu br. 28 dat je pregled neplaćenih faktura (obaveza), koji ukupno iznosi 933 hiljade eura. Najveći vrijednost neplaćene fakture u kategoriji dobara i usluga iznosi 450 hiljada eura, a zatim dolaze: plate sa 180 hiljada eura, komunalne usluge 123 hiljade eura, 101 hiljada na kapitalne investicije i na subvencije 79 hiljada eura", rekao Baxhaku za Radio Kosovo.

U međuvremenu, zabrinutost oko načina upravljanja javnim novcem na adresu vlasti u Prizrenu je dala i najveća opoziciona stranka, LDK. Njen potpredsjednik, Haziz Hodaj je zatražio od predsjednika opštine da reguliše pitanje dugova različitim operaterima.

Međutim, direktor ekonomije i finansija, Mehmet Bytyc, iako priznaje da je opština duboko u dugovima koji iznose oko milion eura, kaže da oni nastavak projekata koji se realizuju.