Samo baciti krivicu sa sebe!

Godinama je bivša Kosovska agencija povjerenja (KAP), a kasnije i njen nasljednik, Kosovska agencija za privatizaciju (KAP), ti koji nisu uspjeli da privatizuju Turistički centar "Brezovica".

Opravdanje za neprivatizaciju, iako se Centar suočava s nedostatkom ulaganja, bilo je nedopuštanje lokalnih Srba pod direktivom iz Beograda. Kada su Srbi počeli da se uvjeravaju da će privatizacijom svi imati koristi, zbog ulaganja i otvaranja novih radnim mjesta, sva ovlašćenja nad ovim Centrom je preuzelo Ministarstvo trgovine i industrije, na čijem je čelu Mimoza Kusari-Lila.

"Trenutno nemamo nikakvih nadležnosti nad Ski centrom 'Brezovica', pošto se time bavi Ministarstvo trgovine, ali smo spremni i na raspolaganju za sve što je potrebno kako bi pomogli ovom projektu", rekao je za list "Zëri", Ylli Kaloshi, glasnogovornik Kosovske agencije za privatizaciju.
 
S druge strane, iz Ministarstva trgovine i industrije (MTI) kažu da čekaju da proces razvoja Brezovice uskoro započne.
 
Arta Istrefi iz MTI kaže da Međuresorska komisija, uspostavljena od strane Vlade Republike Kosovo, zajedno s opštinom Štrpce priprema dokumentaciju za početak konsultacija o mogućnostima Projekta turističkog razvoja Brezovice.
 
Prema njenim riječima, pripremni radovi uključuju razvoj baze podataka s informacijama o ulaganjima, uspostavljanje postupaka konsultacija itd..
 
"Ovaj rad je neophodan kako bi se osiguralo da konsultacije sa ulagačem budu uz punu transparentnost. Mi ćemo napraviti javnu objavu, kada pripremni radovi budu gotovi te ćemo onda biti spremni da započnemo konsultacije sa ulagačem. Očekujemo da ovaj proces uskoro započne", rekla je Istrefi.