Treba samo uhvatiti odgovorne i kazniti ih

Organima pravosuđa je veoma lako da riješe slučaj sa nestankom 1.4 miliona eura. Imaju sva potrebna dokumenta i dokaze. Za ovaj posao su dobrovoljno dali još jednu izjavu u EULEX-u. Treba samo da uhvate odgovorne i kazne ih. Ukoliko do petka se ne iznađe rješenje sa austrijskom kompanijom, onda objavljujemo novi tender za izradu biometrijskih pasoša. Ovako je izjavio ministar Unutrašnjih poslova Kosova, Bajram Rexhepi u intervjuu za list "Express".

Čak i nakon ovog skandala ministar Rexhepi je izjavio da nema namjeru podnijeti ostavku.

"Ne, za ovo me više nikada nemojte pitati, nema namjeru da promjenim mišljenje".

I pored svega on je uvjeren da je proces natječaja bio čist.

"Ukoliko je komisija za procjene radila iza leđa - kako je izjavio na kraju - meni je prezentovan pobjednik koji je ponudio najbolje uslove, znači austrijska kompanija. Kada smo otušli u Beč da pritisnemo dugme za početak proizvodnje biometrijskih pasoša, imali smo jedan kratak sastanak, rekao sam i ja i dalje stojim iza onoga, da sam veoma zadovoljan da je ovaj tender otišao bez ikakvih problema i da je sve bilo čisto. Njima sam još nešto rekao: ukoliko neko slučajno traži novac ili nešto drugo, znajte da su van ovoga, a da ste vi pobjedili pošto ste dali najbolju ponudu", rekao je Rexhepi.

"Organima pravosuđa je veoma lako da riješe slučaj sa nestankom 1.4 miliona eura. Imaju sva potrebna dokumenta i dokaze", rekao je ministar Unutrašnjih poslova Kosova, Bajram Rexhepi.

Rexhepi je kazao da je za ovaj posao dobrovoljno dao još jednu izjavu u EULEX-u.

Prvi čovjek Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, Bajram Rexhepi kaže da nezna koji su dužnosnici MUP-a uključeni u ovu aferu. Prema njegovim riječima ukoliko je neko umješan u korupciju, treba dobiti zasluženu kaznu.