Na ročištu održanom u Osnovnom sudu u Peći

Bivši šef Antikorupcijske radne grupe (Task Force) Nazmi Mustafa misli da je suđenje protiv njega orkestrirano od strane lanca osoba koje su povezane sa organiziranim kriminalom, a sve u cilju prikrivanja zloupotreba i pranja novca zarađenih od nekoliko domaćih banaka, te drže njega u pritvoru i uništavaju mu život, piše list "Koha Ditore".

Ovo je Nazmi Mustafa izjavio u utorak na ročištu održanom u Osnovnom sudu (do sada Okružnom) u Peći, dodavši da zna i namjeru tužioca EULEX-a Cezary Michalczuka, koji sve ovo radi samo da bih bio što duže zadržan u pritvoru.

U međuvremenu, tvrdnje svjedoka Vullneta Latifija, direktora Banke BPB (Banka e biznisit / Biznis banka) da je jedna od optuženih, Mirela Ndoci, sarađivala sa Nazmi Mustafom i da ga je nazvala i upozorila da će biti uhapšen po nalogu Mustafija, kada je bio pod istragom 2009. godine, te da je bio pozvan na jedan ručak kako bi razgovarali o sumi novca kako bi zatražili kredit za "Termokos", njegov advokat Haxhi Millaku je nazvao u cjelosti montiranim procesom, gdje su s posebnom namjerom "napadnuti" Nazmi Mustafa i Mirela Ndoci kako bi sakrili svoje zloupotrebe oko pranja novca i transakcija banaka i akcionarskih društva.