Žrtva Pacollija

Visoki dužnosnici Demokratske partije govorili su u petak o mogućnosti odlaska Petrita Selimija sa mjesta zamjenika ministra inostranih poslova. Spomenut je bio razlog "slučaj Mali", ali informacija je demantirana od strane Selimija.

Prema riječima jednog poslanika ovog političkog subjekta, koji je blizak premijeru Thaçiju, Selimi će dobrovoljno otići s ove dužnosti. Sve je ovo, nakon informacije koja je procurila iz ministarstva gdje on vrši funkciju, zbog njegovih izjava o "priznanju" od strane Malija koje su bile u neskladu sa stavovima ministra Envera Hoxhaja, piše list "Koha Ditore".

Ministarstvo inostranih poslova je zauzelo stav da ne daje izjave oko ovog "priznanja" Kosova od strane ove afričke države, čak i nakon što je zamjenik premijera Behgjet Pacolli predstavio medijima pismo kao argumenat za ono što je govorio. Selimi, zamjenik ministra, je ignorirao ovaj stav. On je insistirao da je Mali priznao državnost kosova, bez obzira što je njegovo ministarstvo gledalo sa sumnjom proces lobiranja u ovoj zemlji. Čak nije promjenio mišljenje, i kada su vlasti Malija negirali Pacollija.