Primaju plate a ne žive na Kosovu!

Na spisku Vlade Kosova i 322 radnika iz sjevernog dijela Mitrovice koji rade u zdravstvu, od kojih su 30 u primarnom zdrastvu, a ostali u sekundarnom...

Direktor Administrativne kancelarije Vlade Kosova u Mitrovici Adrijana Hodzić izjavila je danas da više od 700 građana sjevernog dijela Mitrovice zaposlenih u prosveti i zdrastvu prima novac iz kosovskog budžeta.

Hodžićeva je, gostujući u programu mitrovičkog Radija Kontakt Plus, izjavila da 402 prosvetna radnika u sjevernom dijelu Mitrovice prima novac od Vlade Kosova, od kojih je 41 zaposlen u predškolskim ustanovama, 174 u osnovnim školama i 175 radnika zaposlenih u srednjim školama.

Ona je navela da su na spisku Vlade Kosova i 322 radnika iz sjevernog dijela Mitrovice koji rade u zdravstvu, od kojih su 30 u primarnom zdrastvu, a ostali u sekundarnom.

Svim ovim radnicima blokirane su plate za jul kada je isplata tih primanja prešla sa UNMIK-a na Administrativnu kancelariju Vlade Kosova koja je nedavno otvorena u Mitrovici.

Hodžićeva je navela da je resornim ministarstvima u Prištini proslijedila zahtjev da se ta sredstva deblokiraju, navodeći da će sve zarade koje su bile blokirane biti retroaktivno isplaćene.

Ona je izjavila i da postoji jedan broj profesora, odnosno osoblja pojedinih fakulteta u Mitrovici kojima su plate takođe blokirane krajem protekle godine. Najavila je i deblokadu tog novca.

Međutim, navela je da se problem pojavio pošto jedan broj ljudi koji se nalaze na spiskovima, prima plate, a zapravo uopšte ne žive na Kosovu.

 "Tako ćemo isfiltrirati listu i na taj način dobiti određeni broj slobodnih radnih mjesta na koje ćemo staviti one ljude za koje znamo da žive i rade u sjevernom dijelu Mitrovice, unutar svih ovih institucija koje smo pomenuli", rekla je ona.