Saopštenje Bezbjednosnih snaga Kosova

Dva Bošnjaka i dva Srbina su danas odabrana od strane sadašnje strukture BSK-a da studiraju na Vojnoj akademiji u Makedoniji.

Danas je komandant Bezbjednosnih snaga Kosova (BSK), general pukovnik Kadri Kastarti u pratnji i direktorke Odjela za Prava Zajednica i ravnopravnost polova, Azemina Qullum primio četiri kadeta iz manjinskih zajednica, dva Bošnjaka i dva Srbina, odabranih od strane sadašnje strukture BSK-a, da studiraju na Vojnoj akademiji u Makedoniji, stoji u saopštenju BSK-a.
 
Ova mogućnost studiranja ponuđena je ovim kadetima studija potpisivanjem saradnje između dva ministarstva, Ministarstva Bezbjednosnih snaga Kosova i Ministarstva obrane Makedonije, za sva područja od zajedničkog interesa.

"Mogućnost studiranja na ovoj akademiji za pripadnike zajednica je umnogome lakša pošto se studije odvijaju na makedonskom jeziku, koji je sličan i dostupniji pripadnici ovih zajednica. Ovo je nova praksa koja pokazuje produbljivanje saradnje, koji će se nastaviti iu budućnosti.
 
Nakon završene školovanja, ovi kadeti će biti oficiri aktivne strukture Bezbjednosnih snaga Kosova, navodi se na kraju saopštenja.