Na saslušanju u Specijalnom sudu

Bivši tužitelj i šef Antikorupcijske grupe (Task Force), Nazmi Mustafa, imenovan od strane premijera Hashima Thaçija, izjavio je na saslušanju da je dok je vršio ovu funkciju imao pritisaka od jedne osobe da se umješa u slučaju Limaj.

Nazmi Mustafi, koji se nalazi u pritvoru, osumnjičen je da je u nekim slučajevima istrage ili optužbi koje je pokrenuo kao tužioc ili kao šef Antikorupcijske grupe (Task Force), uzimao mito kako bi ih oslobodio optužbi.
 
"Kosovo je mala zemlja, gotovo svi znaju jedni druge, svi su imali utisak da se ja nalazim na tako visokoj funkciji, da sam čak i iznad EULEX-a i da se mogu nositi sa ovim pitanjem na tako visokom nivou. I, rečeno mi je da će "EULEX učiniti ono što ti kažeš, ali ti ne želiš da to učiniš, tako su se i desile ove stvari", izjavio je Mustafi pred tužiteljem u predmetu Cezari Mihalçuk, piše Kosova Sot.
 
"Ove primjedbe su mi dale mnoge osobe. Što se tiče intervencije u vezi sa Fatmirom Limajem, bio je jedan čovjek po imenu Hysni Hoxha, mislim. A što se tiče slučaja Hashima Rexhepija, ne želim da govorim o tome", odgovorio je Mustafi na pitanje tužioca.