Povodom predstojećeg praznika

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga čestitala je muslimanskim vjernicima praznik Bajram, stoji u saopštenju dostavljeno medijima.

U čestitci koju je Jahjaga poslala lideru Islamske zajednice na Kosovu i svim vjernicima ona je poželela sreću, prosperitet i radost svima koji proslavljauju ovaj praznik.

"U ovom konkretnom danu, poslije svetog mjeseca Ramazana, hajde da jedni drugima pružimo ruku solidarnosti i razumevanja, a sjetimo se i svih onih koji nisu među nama", navodi se između ostalog u Jahjaginoj čestitci.

Povodom predstojećeg praznika, i premijer Hashim Thaçi čestitao je Bajram predsjedniku Islamske zajednice Kosova, muftiji Naimu ef. Tërnavi i islamskim vejrniciam na Kosovu.

"Ovo je jedna prilika za sve nas, kao građane ove zemlje, da podjelimo između sebe radost i najbolje želje, i da radimo na još boljoj budućnosti naše zemlje.

Povodom proslave Ramazanskog Bajrama, ove godine Republika Ksoovo je konsolidovana još više kao demokratska država, sa stabilnim i funkcionalnim institucijama, dajući primarni prioritet ispunjavanju standarda i kriterija za integraciju u EU i NATO-u, kao i sprovedbi vizije za održiv ekonomski rast i razvoj društveno-ekonomske zaštite građana.
 
U ime Vlade Republike Kosova i u moje ime, čestitam još jednom svim islamskim vjernicima ramazanski Bajram, i želim im više mire, harmonije, solidarnosti i jedinstva u njihovim porodicama", stoji između ostalog u čestitki premiejra Thaçija.