Muftija Naim ef. Tërnava

Čelnik Islamske zajednice Kosova, Naim Tërnava danas je čestitao islamskim vjernicima i građanima Kosova Ramazanski Bajram - koji se slavi u nedjelju.

"U ime Predsjedništva Islamske zajednice Republike Kosova, njenih institucija i u moje ime čestitam svim vjernicima, ispunjenje jedne od glavnih obaveza u islamu, post mjeseca Ramazana, te čestitam praznik Ramazanski Bajram, moleći Allaha Svemogućeg za vašu dobrobit, sreću i zdravlje", kaže se između ostalog u čestitki muftije kosovskog, Naima ef. Tërnave.

"Na ovaj dan radosti, tražim od vas, gdje god se nalazili, da čuvate naše vjerske vrijednosti. Imamo obavezu da se angažujemo, da radimo za bolju budućnost za našu zemlju, da našoj djeci osiguramo dostojanstven život, jednu zemlju onako kako je mi želimo.

Ovaj praznik zatiče nas organiziranijim kao društvo, konsolidovanijim kao državu, snažnije kao ljude, zatiče nas u godini okončanja nadgledane nezavisnoti Kosova, onda imamo više i više razloga za slavlje.

Pozdravljajući vas, dozvolite mi da izrazim najiskrenije čestitke svoj braći i sestrama gdje god se nalazili", stoji između ostalog u čestitki muftije Kosova Naima ef Tërnave.