Nezadovoljstvo Pokreta "Samoopredjeljenje"

Lider Pokreta "Samoopredjeljenje" Albin Kurti izjavio je da bi Kosovo umjesto da uđe u pegovore sa Srbijom trebalo da preduzme korake ka uspostavljanju punog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Kurti je istakao da "priznanje da je sjever problem o kojem treba pregovarati sa Srbijom", znači odustajanje od punog suvereniteta.

"Mi ćemo se usprotiviti ovom dijalogu i učinićemo sve da ga u potpunosti spriječimo. Mi ćemo koristiti razna sredstva i metode, od protivljenja dijalogu u skupštini, raznih političkih akcija,  protesta, sve do izglasavanja nepovjerenja Thaçijevoj Vladi. Jedno je sigurno: da bi se zaustavili ovi štetni procesi koji bi mogli imati historijske posljedice po Kosovo, treba zaustaviti sadašnju Vladu u njenom daljem radu", rekao je Kurti.

Kurti je izjavio da je politička kriza na Kosovu konstantna. On je otužio Thaçija da je on uzrok krize.

"Ovaj čovjek je naneo mnogo štete Kosovu. Problem je prerastao u veoma problematično stanje. Ovaj korumpirani i ucenjeni čovjek je krenuo pogrešnim putem, na koji je zatim povukao i Kosovo”, izjavio je Kurti.

Kurti je istakao da će sa njegovim Pokretom stalno insistirati na izglasavanju nepovjerenja ovoj Vladi i da neće biti dio ni jedne Vlade koja u svom političkom programu ima pregovore sa Srbijom i kako je kazao "prodaju nacionalnog bogatstva".