Olakšana sloboda kretanja

Kosovo i Italija potpisali su danas sporazum o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola koji će stupiti na snagu za 60 dana, saopštila je ministrica spoljnih poslova Donika Gervalla.

Gervalla je na Facebooku ukazala da će priznavanje kosovskih vozačkih dozvola u Italiji olakšati slobodu kretanja i poboljšati mogućnost za poslobvanje i zapošljavanje.

"Nakon priznavanja vozačkih dozvola i sa Njemačkom, ovaj uspjeh direktno utiče na živote naših iseljenika, olakšavajući slobodu kretanja i poboljšavajući mogućnosti za zapošljavanje i poslovanje. Ovaj međudržavni sporazum će stupiti na snagu za 60 dana i dokaz je nepokolebljive posvećenosti Vlade Kosova da podrži našu dijasporu širom svijeta, koja je dragocen i sastavni dio razvoja i napretka Kosova", navela je Gervalla.

Poručila je da je cilj Vlade Kosova da nastavi da radi kako bi se svaki građanin svuda u svijetu osećao sigurno i podržano od strane Kosova.

"Čestitamo svim građanima Kosova koji žive u Italiji na ovoj dobroj vijesti. Naša ambasada i konzulati u Italiji biće na raspolaganju da vas upute o neophodnim procedurama", istakla je ona.