Ali je otišao u Brisel...

Šef Poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Besnik Tahiri izjavio je da je premijer Kosova Albin Kurti otišao u Brisel, iako je prije toga izjavio da neće razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dok se ne riješi pitanje nestalih, prenosi Reporteri.

Tahiri je to izjavio na televiziji ATV dok je govorio o dijalogu Kosova i Srbije i uslovima koje je Kurti imao na posljednjem sastanku u Briselu.

"Upravo je ovaj premijer u svom vladinom programu rekao da je dijalog tačka sedam i da nije prioritet. On je rekao da neće razgovarati sa Vučićem dok se ne riješi pitanje nestalih. U Briselu je radio ono što najbolje ume, pričao je u rimama, govorio je ljudima da je to izborna politika“, naglasio je Tahiri.

On je kritikovao Kurtija i zbog njegovog pristupa dijalogu.

"Ima logike da se kaže da je dijalog mrtav. Kurti je prvo rekao da ne prihvata statut Udruženja, ali je poslije pet dana poslao svog zamjenika Besnika Bislimija da pregovara", rekao je Tahiri.

Kada je u pitanju aktuelna unutrašnja politička situacija, prema Tahiriju, "ova godina je potpuno izgubljena".

"Život u ovoj zemlji postaje težak. Zakonodavna agenda Vlade Kosova, između januara i juna, imala je 54 zakona na dnevnom redu, ali je usvojeno samo šest zakona. To je samo 11 odsto primjene zakona", rekao je Tahiri, istakavši da je "zakonodavna agenda lična karta vlade“.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri