Ispiranje mozga!

Poslanik Demokratske partije Kosova Ardian Kastrati izjavio je da vladajući Pokret Samoopredjeljenja u svakoj izbornoj kampanji umjesto razvojnih programa i ideja priča o mogućnosti rata zbog čega je na duhovit način pozvao dijasporu da umjesto da ide na more, dođe na Kosovo kako bi gledali njihov “Facebook obračun sa Srbijom”.

“Razgovor o ratu je hrana za ispiranje mozga koju Samoopredjeljenje nudi u svakoj izbornoj kampanji u nedostatku razvojnih programa i ideja", naveo je Kastrati na svom Facebook nalogu.

On je upitao vladu zbog čega je toliko zabrinuta mogućim sukobima ukoliko je Kfor pojačao prisustvo na sjeveru.

Ironično je pozvao dijasporu da umjesto na more dođe na Kosovo kako bi videli rat koji protiv Srbije “na Facebooku” vode zvaničnici Vlade Kosova.

On je to ilustrovao i karikaturom na kojoj su ministri u vladi u vojnim uniformama i ispijaju pivo.

“Vladini zvaničnici su počeli da pričaju o ratu. Oni koji su 1999. godine, uživajući u prištinskim kafanama, ‘oslobodili’ prestonicu bez ijednog minuta rata. Ali zašto pričaju o ratu? Zato što su izbornu kampanju započeli sa najprevarljivijim, što je sam Pokret Samoopredjeljenja nazvao funkcionalno nepismenim”, naveo je Kastrati.

Ne isključujući mogućnost novih incidenata on je rekao da pretnje sukobima nisu suština retorike aktuelne vlade.

"Poenta je da se skrene pažnja sa neuspjeha u pravoj borbi – a to je borba protiv korupcije i ekonomske blokade. Cilj je da se iz izborne kampanje eliminišu glavne teme kao što su: masovna korupcija, siromaštvo, bježanje omladine iz zemlje, visoke cijene, plate Ganija Jakupe, 500 miliona sankcija, izolacija od SAD i EU, jedno- izvorni ugovori, državne rezerve, nema kapitalnog projekta, nema stranih investicija...”, istakao je Kastrati.

Izvor: Kosovo Online