Poslanica LDK

Poslanica LDK Shqipe Pantina smatra da su mjere EU prema Kosovu nepravedne, ali da one neće biti uklonjene sve dok se nacrt ZSO ne uputi Ustavnom sudu, prenosi Gazeta blic.

Pantina je kazala da vlada Albina Kurtija nije učinila ništa pozitivno za poboljšanje života građana Kosova.

"Da bi se sankcije ukinule, moraju prestati razlozi zbog kojih su uvedene. Glavni je osnivanje Asocijacije, odnosno početak njegovog statuta, a bez upućivanja na Ustavni sud, ne mislim da će sankcije biti ukinute. Nepravedno je uvoditi sankcije jer ni one ne mijenjaju pitanja zbog kojih su izrečene, jer se Vlada ne predomišlja. Razlog zašto ove sankcije nisu mnogo primećene je taj što Vlada čak ni sopstvenim sredstvima ne radi nijedan projekat koji bi pozitivno uticao na živote građana”, rekla je Pantina.

Prema njenim riječima, Samoopredjeljenje ima jaku propagandu.

"U ovoj vladi smo imali jako malo rezultata na koje možemo da se pohvalimo, sve je to dobra propaganda jer su u ovom trenutku i Samoopredjeljenje i Kurti veoma dobri. Ali kada istina izađe na videlo, posljedice mogu da snose i oni“, dodala je ona.

Smatra da građani treba da kazne Kurtija.

"Najveći problem sa Kurtijem je što je i dalje nepredvidiv. Građani treba da ga cijene ako je uradio dobar posao, ali treba da ga kazne za sve te negativnosti jer smo mi snosili posljedice“, rekla je Pantina.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic