Poslanica AAK

Poslanica AAK Time Kadrijaj kazala je da Vlada Kosova, na čelu sa premijerom, nije transparentna, jer nije objavila agendu sastanka Kurtija i Vučića koji se očekuje ove nedjelje u Briselu, prenosi Gazeta Blic.

„Nismo iznenađeni ovim postupcima jer su poslije svake stvorene situacije i poslije svake tenzije izjavljivali da se neće vraćati za sto za razgovor, čak ni prvi potpredsjednik Vlade koji je određen za dijalog, pa i premijer", izjavila je ona.

Ona je istakla da Kurti treba da objavi dnevni red sastanaka, jer je ocjenila da je aktuelna vlada najnetransparentnija vlada u pogledu dijaloga.

„Pa, prvo mora da jasno stavi do znanja poslanicima, široj javnosti, šta je dnevni red sastanka, jer gospodin Kurti nema pravo da ide na sastanak, a da dnevni red sastanaka ne objavi. On ima ustavnu obavezu da izvještava pred Skupštinom Kosova, pred poslanicima, da bismo tačno znali dnevni red. Poslije sastanaka, treba da dođe i da izvještava Skupštinu Kosova, jer smo vidjeli da je dijalog netransparentan. Ovo je najnetransparentnija, najneodgovornija vlada u odnosima sa javnošću. Zapravo, tada se povećavaju dileme o tome o čemu govori gospodin Kurti, isto kao što se desilo na preliminarnim konsultacijama gdje je prihvatio Briselski sporazum, prihvatio je Ohridski aneks, prihvatio nacrt ZSO, dok on izjavljuje da nije prihvatio ZSO", rekla je Kadrijaj.

Ona je dodala da Kurtijevi problemi štete Kosovu i njegovim građanima i prema njenim riječima, nacrt koji je Kurti prihvatio je najgori mogući nacrt.

„To je nacrt koji će imati izvršna ovlašćenja i koji će Kosovo učiniti nefunkcionalnom državom. Rekli smo da treba da bude dijalog sa principima, treba poštovati Ustav i integritet Republike Kosovo i ne bi trebalo da postoji treća vlast“, zaključila je Kadrijaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic