Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Xhavit Haliti izjavio je da će premijer Kosova Albin Kurti izgubiti izbore kada god se oni održe, jer je, kako kaže, narodu dosta laži vlasti i politika bez integracija, piše Ekonomija onlajn.

„Nisam do danas čuo da je neki partijski lider rekao da će ući u trku za poraz, svi hoće da pobjedu. I ako ljudi na Kosovu misle da je Kurti dobro vladao, mogu ponovo da glasaju za njega, ali ja mislim da imamo veoma pametan, plemenit, vredan i kulturan narod. Postulat naroda kaže: ’ako si me jednom slagao, nisam kriv, ali ako me slažeš drugi put, onda sam ja kriv’ Ako je građanima Kosova bio potreban vazduh i prazne riječi, onda je ova vlada dala toliko da smo svi siti", rekao je on.

Haliti smatra da opozicioni front još uvijek nije jedinstven, i da zato Kurti nastavlja sa igrom riječi.

„Ako želimo pobjedu, potrebna nam je demokratska akcija koristeći sva sredstva djelovanja koja dozvoljavaju zakon i građanska praksa djelovanja. Vjerujem da je narodu dosta laži vlasti i politika, bez integracija, bez ekonomskog razvoja i sada godinu dana sa sankcijama EU. Izvesno je da će Kurti izgubiti izbore kad god se oni održe“, zaključio je on.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online