Besmislenost!?

Ministarka spoljnih poslova Donika Gërvalla-Schwarz kaže da niko ne zna zašto su kaznene mjere EU uvedene Kosovu navodeći da te mjere predstavljaju nesposobnost birokratske strukture EU u Briselu, prenosi Nacionale.

"Mislim da je problem što se mjere ne ukidaju jer niko ne zna za šta su donete. Postojao je zahtjev za deeskalaciju, deeskalacija se desila prije nekoliko mjeseci i niko ne može da utvrdi šta Kosovo treba da uradi", rekla je Gërvalla-Schwarz.

Prema njenim riječima, to je nesposobnost Brisela, a ne zemalja članica EU.

"Zbog toga sam odlučila da ne komentarišem te mjere, jer mi se čine potpuno besmislenim. I drugo, one su izraz nesposobnosti Brisela. Dakle, Evropska unija, ne države članice, već birokratske strukture EU treba da pronađu rješenje između Kosova i Srbije", rekla je ona i dodala da EU eksperimentiše sa Kosovom.

Kako kaže, daju se prijedlozi koji se mijenjaju tri dana kasnije.

"Dakle, naš zadatak je da budemo konstruktivni u tom procesu, da stalno izlazimo sa prijedlozima koji pomažu nealbanskoj zajednici na Kosovu, odnosno srpskoj, bošnjačkoj, aškalijskoj, romskoj, egipćanskoj i svima ostalima i da ne grešimo ili barem da ne doprinesimo pogoršanju grešaka koje su napravljene u prošlosti", rekla je Donika Gërvalla-Schwarz.

Izvor: Kosovo online/Nacionale