Protesti

Vršilac dužnosti predsednika Organizacije veterana OVK Faton Klinaku izjavio je da je vlada premijera Albina Kurtija radila protiv interesa veterana i najavio proteste ukoliko Ustavni sud ne obori zakon o minimalnim zaradama.

"Posljednja komunikacija sa ovom vladom... skoro dvije godine otkako se nismo čuli. Možemo da komuniciramo koliko hoće, ali do kompromisa može da dođe samo po zakonu. Ukoliko Ustavni sud vrati odluku u korist vlade imaćemo proteste. Kada odluka Ustavnog suda bude vraćena u korist vlade, ta vlada će otići”, rekao je Klinaku.

On je ocijenio da je vlada premijera Albina Kurtija radila protiv veterana OVK, prenosi Gazeta Exspress.

"Ova Vlada je radila protiv ratnih veterana, a drugo što znate imali smo proteste jer su borcima skinuli minimalnu platu“, rekao je Klinaku.

On je dodao da su veterani OVK izbačeni iz Zakona o minimalnoj zaradi zbog čega je, uz pomoć nekoliko poslanika, ovaj zakon upućen Ustavnom sudu.

On je za Front Online rekao da penzije koje veterani dobijaju nisu dovoljne za život.

"Vlada je nepravedno isključila veterane iz zakona o minimalnoj plati. Vidite kakva je inflacija na Kosovu, 170 eura koje sada dobijaju je otprilike 70 eura. Ovaj novac nije dovoljan“, kazao je on.