Kukavičluk!?

Politički analitičar Xhevdet Pozhari kaže da je opozicija bila ubeđena da će izgubiti, pa zato traži novi momenat za izbore, prenosi Gazeta Blic.

„Bilo je govora o izborima, ali sada kada se približio zakonski rok, to je bilo intenzivnije. Imali smo i konkretnu inicijativu od PDK, tako da su očekivanja bila da može biti izbora samo ako postoji konsenzus unutar opozicionih partija za izlazak na izbore. Mislim da to nije do kraja uspješno sprovedeno. Opozicija zna da neće pobjediti na izborima i znaju da neće biti prvi, pa čekaju momenat kada može biti prikladnije za njih“, rekao je Požari.

On ističe da je PDK nametnuo temu izbora, dok je premijer Albin Kurti bio zainteresovan za međunarodne sporazume o kojima se tada glasalo u Skupštini.

 „PDK je odigrao ulogu opozicione partije, jer po mom mišljenju, svaka opoziciona partija treba da bude posvećena svrgavanju vlade“, dodaje on.

Pozhari je opozicione poteze nazvao kukavičkim, a uvjeren je da će oni izgubiti izbore.

„Krili su se iza argumenta da Kurti treba da podnese ostavku, iako opozicija treba da bude zainteresovana i spremna u svakom trenutku da izađe na izbore, ali iza svega toga stoji strah da oni neće biti pobjednici. Pouzdanija je alternativa vlada sa punim mandatom, ali nije isključen ni septembar. S obzirom na to da se svim političkim partijama nije dopala zimska sezona dovoljno za održavanje izbora, da zemlja izađe na izbore po hladnom vremenu“, rekao je Pozhari.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic