Generalni sekretar Demokratskog saveza Kosova Imri Ahmeti rekao je za Ekonomiju onlajn da je najnovija inicijativa za izlazak na izbore bila politička igra sa kojom je aktuelni premijer Albin Kurti hteo da skrene pažnju građana sa neuspjeha u politici kako na unutrašnjem planu, tako i na spoljašnjem, od kojih kao najveći izdvaja to što Kosovo nije postalo član Savjeta Evrope.

Ahmeti navodeći da je opšte poznato da opozicija ne može da sruši Vladu bez podrške većinskih poslanika, Ahmeti kaže da izbori mogu da se održe jedino ako Vlada da ostavku.

"Smatramo da odgovornost i treba preuzeti i pokazati kroz ostavku, a ne kroz druge mehanizme. Uostalom, mi kao opozicija nemamo dovoljan broj da utičemo na raspuštanje Skupštine. Vremenom smo se uvjerili da je to igra i mehanizam da se skrene pažnja sa neuspjeha, uglavnom u Savjetu Evrope i drugih unutrašnjih neuspjeha jer smo videli da nedostaje volja da se ide na izbore", kazao je Ahmeti.

Prema njegovim riječima, više se govorilo o čuvenoj večeri Kurtija i Memlija Krasniqija nego o neuspjehu da postane član Savjeta Evrope.

Neučestvovanje predsjednika LDK u toj, kako kaže, igri smatra ispravnim, jer se po njemu o zakonodavnoj agendi ne razgovara na kafi.

"Poziv je bio da se raspravlja o zakonodavnoj agendi. Zakonodavnu agendu gradi Predsjedništvo Skupštine, sve političke partije imaju svoje predstavnike u Predsjedništvu Skupštine i to se ne može raditi u 'kafićima i restoranima'", kazao je Ahmeti.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online