Udar na građane

Predsjednik Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahimi, govoreći o 20-godišnjem iskustvu sa svim kosovskim premijerima počev od pokojnog Bajrama Rexhepija pa do aktuelnog premijera Albina Kurtija, naveo je da se do aktuelne vlade nije desilo da nema saradnje sa opštinama, prenosi Gazeta express.

Ibrahimi je naveo da su se u prošlosti, opštine o svemu konsultovale sa premijerima, u korist građana.

"Kada je Avdullah Hoti bio premijer, a radilo se o projektu vrijednom sedam miliona eura, imali smo dilemu, sa ministrom Bajramijem. Hoti je bio u Vašingtonu u zvaničnoj posjeti, zvao sam ga i konsultovao se sa njim. Tako da je saradnja bila veoma dobra", rekao je Ibrahimi.

Prema njegovim riječima, nijedan predsjednik, nijedan premijer ili ministar prethodnih vlada nije gradonačelnike i predsjednike opština posmatrao kao što to čini aktuelna vlada Albina Kurtija.

"Nije se desilo u protekle dvije decenije da u okviru dva budžetska slušanja, nijedan projekat opština, kojih je bilo na desetine, nije podržan. To se desilo samo sa ovom vladom", ukazao je Ibrahimi.

Napominje da se mnogi vladini projekti delegiraju resornim ministrima, a zatim se dijele na osnovu političkih preferencija.

"Udar na opštine je udar na građane, jer se život razvija na lokalnom nivou. Ako ne podržite opštine i smanjite im kapitalne investicije, to direktno utiče na život građana", zaključio je Ibrahimi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express