Nakon zaplijene naoružanja

Novu zaplijenu naoružanja na sjeveru Kosova pratilo je novo oglašavanje ministra unutrašnjih poslova i upiranje prstom u Beograd.

"Danas je još jednom zaplijenjeno više eksploziva, oružja i municije na sjeveru zahvaljujući našim budnim snagama bezbjednosti i pojačanoj saradnji sa našim građanima na sjeveru“, poručio je Sveçla u objavi na društvenim mrežama.

Novu zaplijenu vidi i kao rezultat "rješenosti da se uništi svaki kriminalni element i destabilizujuća tendencija iz Beograda“.

"Destabilizujućim prijetnjama iz Beograda suprotstavićemo se redom i zakonom", naveo je.

Dalje navodi da su koordinacija bezbjednosnih institucija i "sve veća saradnja sa građanima na sjeveru – garancija neprekidne borbe za vladavinu zakona gde red i zakon preovladavaju nad kriminalom i terorizmom“.

Policija Kosova izvršila je juče u popodnevnim satima dva pretresa u Sjevernoj Mitrovici.

Pretresi su izvršeni u ulici Rudarske čete i kod Tri solitera i povezuju se sa traženim licima u vezi sa slučajem Banjska sa inicijalima Ž.C. i M.R, rečeno je na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama PK regiona Sjever, na kojoj je ujedno predstavljeno naoružanje.

Pronađeno je više vrsta oružja – automatske, lovačke puške, pištolji, municija različitih kalibara, eksplozivne naprave.