Osnovni sud

Osnovni sud u Prištini osudio je osam osoba na više od 28 godina zatvora, zbog bacanja ručnih bombi u Prištini, prenosi Koha.

Sud proglasio je krivim optužene – B.S, A.K, V.B, A.P, A.M, F.C, G.I. i D.T. – koji se terete kao kriminalna grupa, koja je u junu 2022. godine bacala ručne bombe na lokale "Misini" i "Frizerski salon Rica'.

Trojica optuženih za učešće u organizovanju zločinačke grupe, pripremnih radnji za krivična djela "teško ubistvo”, "prinuda" i "izazivanje opšte opasnosti” oslobođeni su optužbi.

Najviše je osuđen A.P, na četiri godine i 10 mjeseci zatvora i novčanu kaznu za krivična djela "prinuda", "izazivanje opšte opasnosti" i "lažno izjašnjavanje".

A. K, B. S i V. B osuđeni su na po četiri godine zatvora za krivično djelo "izazivanje opšte opasnosti'. F.K, G.I. i D.R. osuđeni su na po tri godine zatvora jer su u saizvršilaštvu počinili krivično djelo "izazivanje opšte opasnosti“.

U međuvremenu, L.B.  je proglašen krivim i osuđen na četiri mjeseca zatvora i novčanu kaznu od 500 eura zbog neovlašćenog držanja narkotika i opojnih supstanci.