Potpredsjednik LDK

Potpredsjednik LDK Lutfi Haziri ukazao je da je Kosovo 25 godina nakon "oslobođenja" 1999. godine u lošem položaju, pod sakncijama i bez partnerskih odnosa sa EU, Nato i SAD, prenosi Klan Kosova.

"Govorimo o nekompletnoj državnosti, o Kosovu pod kaznenim mjerama, bez dobrosusjedskih odnosa, bez održivih partnerskih odnosa sa EU i Natoom, a posebno bez specijalnih odnosa sa SAD. Ovdje se razgovara i na kom nivou ti odnosi postoje", rekao je Haziri.

Kada je riječ o zahtjevu za članstvo Kosova u Savjetu Evrope, Haziri je rekao da je predsjednica Vjosa Osmani posvećeno radila na tom procesu, ali da je premijer Albin Kurti "upropastio posao".

"Predsjednica je imala taj ličniji odnos, posvećenost, najviše je gurala to. I parlamentarna diplomatija je radila, nadstranačka, višestranačka delegacija parlamenta je radila svoj posao. Što se tiče doprinosa Vlade Kosova i premijera Albina Kurtija, oni su samo pokvarili posao. Oni su imali ključnu ulogu u Komitetu ministara SE, gdje vlade odlučuju", rekao je Haziri.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova