Potpredsjednik LDK

Potpredsjednik LDK Lutfi Haziri kaže da premijer Albin Kurti predlogom da se nacrt ZSO pošalje Venecijanskoj komisiji pokazuje da ne vjeruje Ustavnom sudu, prenosi Gazeta blic.

„Premijer poput Kurtija, koji više vjeruje Venecijanskoj komisiji nego Ustavnom sudu, predstavlja nekog ko ne vjeruje ni u oni što je sam dogovorio sa  Vučićem. Ovi politički manevri su pokazali da je lider koji ne drži svoju riječ i bježi od svojih državnih obaveza. Kosovo je stavljeno u poziciju zemlje sa lošom politikom, a loše politike ugrožavaju etničke zajednice”, rekao je Haziri.

Dodao je da Kurti ne može da pobjegne od preuzetih obaveza, već samo pokušava da kupi vrijeme.

„To je radio za domaće potrebe i potrošnju. Po svemu sudeći, najgora vijest za njega nije izjava potparola EU Petera Stana, već je inicijativa za Venecijansku komisiju došla nakon prošlonedjeljnog ponovnog izbora predsjednika Ustavnog suda. Želim mu sve najbolje u novom mandatu i vjerujem u nepristrasnost ovog suda. Kurtijev loš dogovor neće proći, ali će njihova presuda pomoći Kosovu i jedinstvenom karakteru državne organizacije. Kurti se toga plaši i traži komisiju van Kosova, iako to nigdje nije pomenuto u razgovorima“, zaključio je Haziri.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic