Poslanica LDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Hikmete Bajrami istakla je da Samoopredjeljenje izjavama da je građanima Kosova posboljšan kvalitet života, pokušava da obmane građane.

Bajrami je na ovaj način reagovala na izjavu ministra finasnija Hekurana Muratija koji je rekao da je duži životni vijek najbolji pokazatelj kvaliteta života građana na Kosovu.

Bajrami je rekla da skoro četiri godine nema stranih ili kapitalnih investicija i dodala nesuspjeh članstva Kosova u Savjet Evrope.

„Samoopredjeljenje se bavi izvještajima Svjetske banke o životnom vijeku garađana Kosova u vrijeme kada se nastavlja odlazak mladih. Dok pokušavaju da obmanu građane da je kvalitet života na Kosovu porastao, podsjećam ih da na Kosovu četiri godine nije bilo stranih ulaganja, nema završenih puteva iako su obmanuli građane tokom kampanje da će za godinu dana biti završen put prema Podujevu, Gnjilanu i Mitrovici. Takođe im se pripisuje i neuspeh članstva u Savjet Evrope“, kaže Bajrami.

Dodala je da je zbog aktuelne vlade Kosovo pod sankcijama EU.

„Postoji ćutanje i odobravanje od strane vladajuće stranke vezano za šeficu poslaničke grupe koja koordinira sa Radoičićem. Podsjetimo, zbog ove Vlade Kosovo je pod sankcijama i nastavlja da gubi stotine miliona eura. Stranka propagande i prevare nije donela nikakvo priznanje Kosovu skoro četiri godine loše vladavine. Vlada nastavlja da dodeljuje sredstva iz budžeta građanima putem tendera iz jednog izvora. Na čelu prosvjete imamo prekršioca Ustava. Prevarili su sve obećavajući da će izgraditi 160 vrtića, a još uvijek nisu izgradili ni 10", izjavila je ona.

Izvor: Kosovo Online