Narušavaju povjerenje...

Bivša poslanica PDK Besa Ismaili ocjenila je da akcije Vlade Kosova na sjeveru stvaraju podjele i narušavaju povjerenje među zajednicama i međunarodnim partnerima, i upitala premijera Albina Kurtija čijim interesima one služe i ko od njih ima koristi, ako Kosovo nema.

“Akcije vlade na sjeveru Kosova stvaraju podjele i narušavaju povjerenje među zajednicama i međunarodnim partnerima. Ovo pokreće važno pitanje: Čijim interesima oni zaista služe? Ko na kraju ima koristi od rezultata ovih akcija kada Kosovo nema, Albine Kurtiju”, upitala je Ismaili na platformi “X”.

Ona je dodala da treba raditi na izgradnji inkluzivnijeg demokratskog sistema.

“Preispitujući i dovodeći u pitanje ove mjere, možemo raditi na izgradnji inkluzivnijeg i reprezentativnijeg demokratskog sistema na Kosovu koji istinski podržava principe suvereniteta i poštuje prava i slobode svih svojih građana”, navela je Ismaili.

Ona je upitala i da li akcije na sjeveru zaista promovišu suverenitet i demokratski legitimitet.

“Upotreba ‘suvereniteta’ kao opravdanja za mjere Vlade Kosova da se Srbi moraju preispitati. Neophodno je razmotriti da li ove akcije zaista promovišu suverenitet i demokratski legitimitet, ili umjesto toga pogoršavaju postojeće deficite u ovim oblastima”, zaključila je Ismaili.

Izvor: Kosovo Online