Kupovina vremena!

Poslanica AAK Time Kadriraj kaže da je zahtjev premijera Albina Kurtija da izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak pošalje nacrt ZSO Venecijanskoj komisiji, način da birače da je prihvate, prenosi Gazeta express.

“Kurti pokušava da skrene pažnju i uvjeri svoje birače da nije prihvatio Asocijaciju. Ali, u stvari, on je to prihvatio, isto kao što je poklonio zemljište manastira Visoki Dečani Savjetu Evrope, isto sada za članstvo u Savjetu Evrope zna da je uslov da se nacrt Udruženja pošalje Ustavnom sudu. Sada želi da kupi vrijeme i izbjegne odgovornost i odlučivanje, sada traži od Lajčaka da ga pošalje Venecijanskoj komisiji”, rekla je Kadrijaj.

Prema njenim riječima, ideja da se nacrt statuta ZSO pošalje Venecijanskoj komisiji je najgori mogući oblik koji je odabrala Vlada.

„Ovaj oblik koji je prihvatio Kurti i ova vlada je najgori mogući, jer mislim da ima i izvršna ovlašćenja, ima treću vlast, a kada nije imalo izvršna ovlašćenja, Kurti se protivio. Svaki put kada radi i deluje bez dogovora sa našim saveznicima, situacija nam je sve gora”, rekla je ona.

Kurti je u srijedu rekao da, ako međunarodna zajednica to želi, neka pošalju Venecijanskoj komisiji nacrt ZSO koji su predložili Lajčak i ostalih pet evropskih komesara.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express