Čorsokak

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri smatra da je prijedlog premijera Albina Kurtija, da se nacrt statuta Zajednice srpskih opština uputi Venecijanskoj komisiji na razmatranje - amaterski.

"Premijer Kurti, u potrazi za izlazom iz ćorsokaka u koji je i sam zašao i u koji je Kosovo uveo sa predmetom nacrta Zajednice, sa posljedicama ostavljanja zemlje u čekaonici za članstvo u Savjetu Evrope, traži da EU i Lajčak budu portparoli njegove vlade, sugerišući da bi mogli da podnesu nacrt Venecijanskoj komisiji", naveo je Tahiri na Facebooku.

Dodaje da je to amaterizam i klasična prevara.

Poručuje Kurtiju da treba da zna da u ime Kosova nijedna treća strana ne može i nema mandat da šalje dokumenta na razmatranje.

"Ali, ono što se krije iza redova jeste da Kurti, upotrebom naziva EU u odnosu na Venecijansku komisiju, upozorava da će biti nacrta koji bi mogao da završi u ovoj komisiji. Zašto se ovaj čovjek ne zapita dokle će da vlada bez ikakve hrabrosti koju zahteva funkcija na kojoj sedi. Jednostavno, ovaj čovjek predstavlja ogromnu nulu u rukovodstvu", naveo je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online