Sljedeći korak

Advokat Tome Gashi, pozvan u "FIVE", rekao je da je otvaranje mosta Ibri sljedeći korak u proširenju suvereniteta na sjeveru Kosova.

„Poslije 12. juna 1999. godine taj dio je bio prazan od Srba, zbog mnogih akcija koje su bile koordinisane i koje nisu bile potrebne, tada je došao i dio Srba koji nisu živjeli na sjeveru Kosova i kada su došli, tada 2000. godine otjerali su 19 hiljada Albanaca, oko 20 ubili i oko 100 ranili. Poslije rata smo došli u takvu situaciju da im je to dozvoljeno”, rekao je Gashi.

Bilo da je to politička upotreba od strane Vlade ili je vrijeme za otvaranje mosta na Ibru, Gashi je uvjerljivo siguran da će premijer Albin Kurti poduzeti i ovaj korak.

"Albin Kurti sa koordinacijom ili bez koordinacije problem registarskih tablica, Srbija sa nasljednikom Miloševića, a to je Vučić, da dozvoli prolazak registarskih tablica sa znakom Republike Kosovo RKS, Albin je uradio posao koji su prihvatili, dinar je uklonjen, izbori su održani, sa ili bez koordinacije, most će biti otvoren“, dodao je Gashi.