Potpredsjednik AAK

Potpredsjednik Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri, izjavio je da opozicija na Kosovu mora da se ujedini u narednim mjesecima, jer je sada jasno da je ostavka premijera Albina Kurtija jedina opcija za vanredne izbore, kao i to da on to neće uraditi.

"Sada se zna da je samo ostavka opcija za vanredne izbore, a zna se da se to neće desiti jer se Kurtiju ne izlazi iz kabineta premijera i ne bi da se odrekne mnogih privilegija i crnih džipova koje je ranije mrzeo", naveo je Tahiri na Facebooku.

Ukazujući da narednih mjeseci opozicija mora da bude ujedinjenja, Tahiri kaže da će Alijansa morati da radi i da postavlja pitanja građanima Kosova.

Neka od tih pitanja naborjao je, a među njima su i da li žive bolje nego prije tri godine, šta se promjenilo u njihovom životu u zdravstvu, imaju li Zakon o zdravstvenom osiguranju, šta se promjenilo u sektoru obrazovanja.

"Šta se promjenilo kod kosovskih policajaca, državnih službenika? Šta se promjenilo u privredi? Da li imate najbolji život ili je teško zbog niske plate i visokih cijena? Da li je vaš život postao bezbjedniji ili manje bezbjedan zbog vladinog eksperimentisanja sa bezbjednošću? Da li su odnosi Kosova sa SAD i Evropskom unijom bolji nego prije tri godine?", naveo je Tahiri.

Kako dodaje, glavni uspjeh opozicije u narednim mjesecima biće da natera vlast da odgovari na ta pitanja, a ne da se bave jedni drugima.

"Mi kao stranka ćemo postavljati pitanja i nuditi alternative. Alijansa ima alternative, videćete i o njima ćemo od sada raspravljati", poručio je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online