Bivši predsjednik SAD

Kampanja republikanskog kandidata za predsjednika SAD Donalda Trumpa objavila je da je u prvih 24 sata pošto je proglašen krivim za falsifikovanje dokumenata, prikupila više od 50 miliona dolara donacija, prenosi N1.

"To je više od dva miliona dolara po satu", saopšteno je iz Trumpovog štaba.

Savjetnici kampanje Chris Lakvita i Suzi Viles saopštili su da je za nekoliko minuta od proglašenja presude njihov sistem za donacije bio preplavljen podrškom i da je, usprkos nekoliko prekida rada sistema zbog prevelikog saobraćaja, Trump uspeo da prikupi 34,8 dolara donacija.

Do petka uveče taj iznos se popeo na 52,8 miliona dolara, prenosi agencija France press. Iznos zabilježen ujutro već je bio dvostruko veći od uobičajenog dnevnog prihoda na WinRedu, republikanskoj platformi za donacije. Oko 30 odsto donacija stiglo je od novih donatora.

Bivši američki predsednik Donald Trump, kandidat republikanaca za izbore u novembru, u četvrtak je proglašen krivim za falsifikovanje dokumenata s ciljem prikrivanja isplate za ćutanje porno glumice Stromy Daniels uoči izbora 2016. godine.

Njujorška porota proglasila je Trumpa krivim po sve 34 tačke optužnice, čime je postao prvi američki predsjednik osuđen za krivično djelo.

Preti mu maksimalna kazna od četiri godine zatvora, iako ostali osuđeni za takva djela često dobijaju kraće kazne, novčane ili uslovne.

Izvor: N1