Potpredsjednik LDK

Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova Lutfi Haziri kritikovao je premijera Albina Kurtija zbog podsticanja polarizacije i lošeg upravljanja, naglasivši da je Kurti toliko nezaposlen da je riječ 'rat' za sedam dana pomenuo čak 47 puta, prenosi Gazeta express.

Na pitanje zašto Kurti želi izbore, odgovorio je da je njegova vlada nezaposlena.

"Stvoreno je široko raspoloženje za izbore, rasprava je podstaknuta da se skrene pažnja sa Savjeta Evrope. Kurtijeva vlada je politički nezaposlena, ova vlast nema posao. Tehnički, postoji dnevno planiranje, danas za sutra. Kurtijeva politička agenda je uzaludna. Zato što su vladi zatvorena vrata da da kiseonik za razvoj zemlje", rekao je Haziri.

On je istakao da onog trenutka kada vlada počne da priča o brojkama i ciframa, jasno je da se upravlja danas za sutra. Kako kaže, Kurti je toliko nezaposlen da mora da stalno pominje rat.

"Za sedam dana, riječ 'rat' je pomenuta 47 puta. To je posljednje oruđe politike. Kurti u miru govori o ratu, ne samo ovdje, već i narodima koji imaju tradiciju rata, kao što su Britanci i Rusi", dodao je Haziri.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express