Saopštenje

Na godišnjicu nereda u Zvečanu, Pokret Samoopredjeljenje ocjenio je da na sjeveru nema druge alternative osim očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Kosovo. Vladajuća partija je naglasila da se „republika ne suspenduje“.

Prema Pokretu Samoopredjeljenje, insistiranje kosovskih institucija dovelo je do toga da je slika u Zvečanu, godinu dana kasnije, potpuno drugačija.

„Danas se navršava godina dana od kada su organizovane kriminalne grupe, dirigovane od strane Srbije, sa ciljem sprečavanja obavljanja zvaničnih dužnosti četiri predsednika opština na sjeveru, napale Policiju Kosova, vojnike KFOR-a i prisutne novinare. Insistiranje institucija Republike Kosovo dovelo je do toga da je danas slika tamo potpuno drugačija jer nema druge alternative osim sprovođenja ustavnosti, zakonitosti i na taj način očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Kosovo. Godinu dana kasnije, Opština Zvečan funkcioniše sa predsednikom, grbom i zastavom Republike Kosovo“, navodi se u saopštenju.