Bez Srba u policiji nema bezbjednosti

Politički analitičar Imer Mushkolaj rekao je da bi na sjeveru Kosova trebalo da postoji policija sastavljena od pripadnika srpske nacionalnosti ističući da sada institucije bezbjednosti i pravde nemaju pripadnike koji su Srbi, prenosi Dukađini.

"Situacija na sjeveru nije savršena jer osnovne institucije pravde i bezbjednosti ne sadrže pripadnike srpske nacionalnosti kakve bi trebalo da budu", rekao je Mushkolaj.

Mushkolaj je rekao da na sjeveru zemlje postoje gradonačelnici koji zauzimaju te funkcije, rekavši da se zna kako su oni birani.

"Ti predsjednici su izabrani uslovno demokratskim procesom, ali nemaju legitimitet naroda, ne kažem da su za to krive institucije Kosova, ali smo na referendumu videli koliko su lojalni ti ljudi institucijama Kosova", kazao je.

Prema riječima Mushkolaja, ako dođe vrijeme za izbore na sjeveru, onda će se videti da li su građani Srbije shvatili da im je u interesu da budu dio institucija.

"Tamo će biti izbora i onda ćemo videti koliko su Srbi svijesni, videćemo koliko su Srbi tamo shvatili da im je u interesu da budu dio institucija", rekao je Mushkolaj.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini