Gradonačelnik Drenasa

Gradonačelnik Drenasa Ramiz Lladrovci zatražio je od premijera Kosova Albina Kurtija da podnese ostavku jer bi to bila prilika da građani prevaziđu ekonomsku stagnaciju i zaustave degradaciju odnosa sa saveznicima evroatlantske perspektive.

„Politika je izvan glasova i ideja individualnih uvjerenja. Možete imati najbolje ideje, ali ne uspjeti u upravljanju, u razumevanju toka istorije, dnevne politike i strateške politike velikih sila. Ovaj neuspjeh nosi posljedice“, napisao je Lladrovci na Facebooku.

Dodaje da nijedna vlada do sada nije pokazala žeđ i glad za vlašću, a da sadašnja vlast ne bi trebalo da bude izuzetak, jer država i moć su različita pitanja.

„Stagnaciji Kosova mora doći kraj. Novi pristup unutrašnjoj i spoljnoj politici će se promjeniti. Sve dok nijedan od ciljeva programa vladajuće stranke nije ostvaren, ostavka je znak zrelosti. Ostavka premijera ne znači hitne izbore“, ističe Lladrovci.

On je naveo da ostavka kao moralni čin sticajem okolnosti, ne čini premijera zlim.

„Svijet se ne završava ovim činom. Dakle, ostavka bi bila čin i hrabrosti i nedovršene vizije u ponudi građanima na vanrednim izborima. Kosovo zaslužuje bolje, više, brže i ostavka premijera bila bi prilika da građani izaberu prevazilaženje ekonomske stagnacije, zaustavljanje degradacije odnosa sa saveznicima i evroatlantske perspektive”, napisao je Lladrovci.

Izvor: Kosovo Online