Ocjena analitičara

Premijera Kosova Albina Kurtija, smatraju analitičari, više interesuje da podjeli opoziciju nego da izađe na izbore, piše Teve 1.

Kada je riječ o pristupu opozicije izborima, analitičari komentarišu da je krenula u pogrešnom pravcu, jer je umjesto napada i kritika da se ruši vlast kao i obično, počeo je unutrašnji rat između opozicije koja kritikuje jedni druge.

Prema riječima analitičara univerzitetskog profesora Rahmana Paçarizija, premijer Kosova Albin Kurti je suptilnom akcijom uspio da energiju opozicije usmeri na unutrašnji rat.

Politički analitičar Dritero Arifi rekao je da opozicija, osim izjava na društvenim mrežama i konferencija za štampu, nije preduzela nijedan ozbiljniji potez da poljulja poziciju vlade.

„Riječ neuspjeh je veoma teška riječ, ali možemo da kažemo da ima veoma slabu prolaznu ocjenu, tako sam opisao Kurtijevu vladu, bez jasnog programa, bez cilja i fokusa. Nismo vidjeli velike projekte i uvjeren sam da to nećemo videti do kraja ovog mandata, za koji je ostalo najviše šest mjeseci“, dodao je Arifi.

Izvor: Kosovo online/ Teve 1