Nema novih ulaganja i investirora

Opozicija upozorava da je zbog loše diplomatije Kosovo nazadovalo na političkom planu, ali i na ekonomskom, s obzirom da nema razvoja i novih investicija, dok Vlada tvrdi da radi na povećanju broja atašea koji će na međunarodnom planu lobirati za nova ulaganja, prenosi Teve1.

Poslanik Demokratske partije Kosova Ferat Shala smatra da bi ekonomski atašei mogli da prenesu i ponude ideje stranim investitorima, ali da je Vlada u tom aspektu, kao i u političkom podbacila.

Da je vlada zakazala u razvoju ekonomske diplomatije, smatra i poslanik iz redova Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj.

"Što se tiče ekonomskih atašea, u ovom pravcu Vlada je podbacila, mi smo podbacili i u spoljnim i strateškim investicijama. Kosovo nije promovisano kao mesto za ulaganje i privlačenje investitora", kaže Lekaj.

Ministarka industrije i preduzetništva Rozeta Hajdari izjavila je prošle godine da će ekonomska diplomatija biti prioritet tokom njenog mandata. Tom prilikom izjavila je da je plan da se imenuje sedam ekonomskih atašea, ali se to još nije dogodilo.

Izvor: Kosovo online/Teve1