Politički analitičar

Politički analitičar Imer Mushkolaj, govoreći o neuspjehu Kosova u Savjetu Evrope, kazao je da je ministarka spoljnih poslova Donika Gërvalla-Schwarz uzalud slala pismo u kojem je govorila o sastavljanju novog nacrta Zajednice srpskih opština, kao i da je poslala na pogrešnu adresu, prenosi Dukađini.

"Ministarka Gërvalla-Schwarz je naprasno poslala i izabrala da pošalje to čuveno pismo, čak i na pogrešnu adresu. To je taktičko pitanje koje je izabrala Vlada Kosova, rekavši da smo spremni da napišemo još jedan nacrt. Da je bila spremna, ne bi čekala ni posljednji dan ni završetak procesa pred velikim međunarodnim pritiscima", naveo je Mushkolaj.

Mushkolaj navodi da već postoji nacrt statuta koji je Kosovo prihvatilo uprkos različitim primedbama.

"Vlada je saopštila da je taj nacrt prihvatila, iako je bilo manjih primedbi, ali je nacrt prihvaćen. Rečeno je da će biti poslati dodatni komentari ali, kao što znate, ovo su izjave za interne konsultacije. Nijedan dodatni komentar nije zvanično poslat Evropskoj uniji. Nacrt koji je EU predstavila Kosovu je prihvaćen kao takav", naveo je Mushkolaj.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini