Ministarka pravde

Ministarka pravde Albulena Haxhiu zatražila je međunarodnu podršku i pomoć u akcijama koje, kako je navela, imaju za cilj "proširenje suvereniteta i uspostavljanje reda i zakona na sjeveru Kosova", prenosi Ekonomija onlajn.

Haxhiu je, povodom zatvaranja filijala Banke Poštanske štedionice u opštinama na sjeveru Kosova, rekla da takve akcije imaju za cilj "zaštitu teritorijalnog integriteta".

Istakla je i da je za to potrebna posvećenost i podrška međunarodne zajednice.

"Mi smo pažljivo pratili sve što se dešavalo kao pokušaj proširenja suvereniteta i teritorijalnog integriteta na sjeveru zemlje. Takođe, to je bilo institucionalno djelovanje odgovornih institucija u cilju sprovođenja zakona i sprovođenja uredbe CBK", kazala je.

Kako je dodala, Vlada podržava svaku akciju koja je zakonita.

"Zato vjerujem da bi naši prijatelji i partneri, akcije koje su u skladu sa zakonima na snazi, koje imaju za cilj da prošire red i zakon u svakom delu teritorije Kosova, trebalo da podrže i pomognu nam u ovom nastojanju. Naravno da imamo kontinuiranu komunikaciju sa našim partnerima i naravno da ćemo mi kao Vlada Kosova svaki dan na sjeveru naše zemlje biti posvećeni redu i zakonu, akciji zakona institucija, a ne nezakonitim radnjama", rekla je Haxhiu.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online