Portparol PDK

Portparol Demokratske partije Kosova Faton Avdullahu kaže da u toj stranci smatraju da će za Kosovo biti manja šteta da se izađe na izbore što prije navodeći da je Samoopredjeljenje pored niza loših poteza promjenilo i suštinu Zajednice srpskih opština te je da sadašnji prijedlog za ZSO neprihvatljiv, prenosi RTK.

"Stavili su na sto Zajednicu srpskih opština koja nije ista kao ona iz 2013. godine. Potpuno je drugačija i PDK je ne prihvata ovakvu, jer je ZSO autonomna unutar Kosova, kao 'treć moć'", rekao je Avdullahu.

Naveo je da će dolaskom na vlast, PDK preispitati nacrt statuta Zajednice srpskih opština.

Prema njegovim riječima, PDK koordinira i sa drugim opozicionim partijama da glasaju za raspuštanje Skupštine Kosova dodajući da će što pre bude podnet taj zahtjev, to biti bolje za Kosovo

"Naša stranka razmišlja principijelno. I ranije smo govorili da je bolje da što prije izađemo na izbore. Jednostavno je. Pokazujemo, kao opozicija, gdje vlast greši i odavno znamo, i mi i građani, da je nastavak vlasti Samoopredjeljenja štetan za Kosovo", rekao je Avdullahu.

Dodao je da je Samoopredjeljenje na vlasti uništilo odnos Kosova sa međunarodnom zajednicom, kao i da su doveli Kosovo do sankcija.

Izvor: Kosovo online/RTK