Lider PDK

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasniqi naglasio je da na sastanku sa premijerom Albinom Kurtijem nije ništa dogovoreno, već da su samo razgovarali o mogućnostima za održavanje prijevremenih izbora, prenosi Dukađini.

Krasniqi je naveo da je očigledno da se Kosovo kreće ka vanrednim izborima, zbog čega je on predložio 9. jun kao datum održavanja tih izbora.

Poručio je da je ujedinjenje opozicije ključno za smjenu vlasti.

"Prvi korak je da se dogovorimo o našem zahtjevu. Ne ustručavam se više da se sastajem ni sa kim. Politički smo protivnici, ali u prošlosti smo pravili i dogovore sa protivnicima. Kurti i ja nismo napravili nikakav dogovor. Kurti je uputio poziv da razgovaramo, ja sam stavio do znanja da idemo na izbore. O čemu mi danas pričamo? Ono o čemu će se dalje razgovarati, to je važna tema, a to je način za izlazak na izbore i nadam se da će se postići širok koncenzus", rekao je Krasniqi.

Lider PDK je podsjetio da se prvo sastajao sa svojim kolegama iz opozicije, kako bi oni preduzli inicijativu za vanredne izbore.

"Nisam se prvo sa Kurtijem sastao, sastajao sam se sa opozicionim kolegema prije njega, sa svakim ponaosob i zamolio sam ih da se okupe, da zajedno zahtjevamo vanredne izbore", naveo je Krasniqi.

Ponavlja da je kandidat Bedri Hamza "najpogodnija osoba za premijera".

"Ja sam predložio 9. jun kao datum vanrednih izbora", kazao je Krasniqi.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini