Poslanica Demokratske partije Kosova Ganimete Musliu kaže da je Koordinatorka komiteta u Pokretu Samoopredjeljenje Dejona Mihali instrument kojim premijer Albin Kurti proširuje diktaturu u institucijama Kosova.

Ona je u intervjuu za Telegrafi rekla da Mihali drži pod kontrolom sve poslanike vladajuće stranke Samoopredjeljenje.

"Dejona Mihali radi za Aljbina Kurtija. Ne znam od koga i kako se to plaća, ali od vlade i države Kosovo sigurno. Albin Kurti joj je dao ovu nadležnost. Ona je ta koja sve poslanike pokreta Samoopredjeljenje drži pod kontrolom”, rekla je Musliu.

Dodala je da poslanici Samoopredjeljenja od Mihali dobijaju zadatak za šta treba da se glasa, a za šta ne. To ne znači da je ovo njen stav, ovo je stav Albina Kurtija”, kaže Musliu.

Najavila je da će u septembru biti pokrenuta istraga protiv Mihali, o njenim aktivnostima, počev od dobijanja državljanstva.

Što se tiče mogućnosti održavanja opštih izbora u septembru, Musliu kaže da građani, a ne samo opozicija, traže tako nešto.

"Traže oni koji se svakodnevno suočavaju s pritiscima, nepravdama, ucjenama i lošom administracijom Albina Kurtija. Danas svako koga sretnete, bilo da je to pekar, taksista, konobar traži izbor. Glavno pitanje je 'kuda ide ova vlada'”, kaže ona.

Izvor: Kosovo Online/Telegrafi